Tripadvisor Çakallığı

in News

Sıkça yaşanılan ve şahsende çokça yaşadığım bir sıkıntıyı yazmak istediğim için böyle bir konu açtım.

Öncelikle Tripadvisor nedir? Kısaca bahsedeyim.

Çok teknik detaya girmeden şöyle diyebiliriz; Seyahatleriniz ve otel konaklamalarınız ile ilgili yorumlar bulunabileceğiniz yada yemeğe çıkamadan önce  mekan ile alakalı ilgili yorumları okuyabileceğiniz web sitesi ve uygulama.

Şimdi işin çakallık kısmına gelelim.

Tripadvisor tanımdan da analaşılacağı gibi yorumlar üzerinden insanları yönlendiriyor. Bizde yorumları okuyarak mekan hakkında bilgi sahibi oluyoruz ve mekanı kullanıyoruz yahut kullanmıyoruz. Değil mi?

Buraya kadar herşey normal.

Siz yorum okuyan kullanıcıların dışında yorum yapan kullanıcıda olabilirsiniz. Örneğin bir restorana gittiniz, yemeğinizi yediniz ve çıktınız. Tüm bu süreci servisinden, lezzete, personelindeni temizliğine değerlendirip yorumlayabiliyorsunuz.

Buraya kadar da herşey normal.

İşin çakallığı şurada. Sizin yaptığınız yorumlar eğer kötü puanlardan oluşuyor ve mekana daha sonra gelecek olan kişileri olumsuz etkileyecek ise bu yorumlar sıklıkla yayınlanmıyor.

E hani siz şeffaftınız sayın Tripadvisor. 

Meselenin aslı aslında para. (Tabiki para kazanımına karşı değiliz.) Tripadvisor mekanları öne çıkaran ve paralı hizmet satan bir sistem olduğu için yorumları da Mekan sahipleri istediği gibi modere edebiliyor. Haliyle bizlerde gerçekçi yorumlardan mahrum kalıyoruz. Sorun şeffaf olduğu idda etmesinde.

Tavsiyem

Bir mekan hakkında yorumlara bakacaksanız o mekanı değerlendirecekseniz Google Business ile inceleyin ve yorumlarınızı Google’a yapın. Mekan sahipleri buradaki yorumlara kesinlikle müdahale edemez ve istediği gibi oynayamaz. Tek yapabileceği sizin yorumunuza yorumla cevap vermek.

Tripadvisor hakkında sikayetvar.com‘a da bayağ bi şikayet geçilmiş. Sizi onlarla başbaşa bırakayım.

  1. https://www.sikayetvar.com/tripadvisor-kotu-yorum-yayinlamiyor
  2. https://www.sikayetvar.com/tripadvisor-adli-site-olumsuz-yorumu-yayinlamiyor  vs.

Sizinde bu konuda yaşanmış tecrübeleriniz varsa lütfen aşağıya yorum bırakın.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*